De Witt najaarsconcert

De Witt najaarsconcert
Datum 31 oktober 2020
Tijd 11:30 - 20 uur
Locatie Dordrecht
Entree
€12

DE WITT CONSORT MET ‘WELCOME TO ALL THE PLEASURES’
Op zaterdag 31 oktober geeft De Witt Consort maar liefst drie concerten, te weten om 11.30, 14.00 en 16.00 uur.

De titel van het programma is tevens de ondertitel van de Ode for St. Cecilia’s Day (uit 1683) van Henry Purcell. St. Cecilia was de patrones voor de (kerk)muziek, instrumentenmakers en dichters.
Naast nog enkele kleinere koorwerken van Purcell, Dowland en Farmer staan ook twee schitterende duetten op het programma: Sing, ye Druids, sing en Hark! How the songsters.

De consort bestaat uit acht zangers, waaronder Sylvia en Yvonne Peters, die ook de soli en duetten voor hun rekening nemen. Zij worden begeleid door Helma Hartman en Liesbeth van Spanje op blokfluit, Margriet den Hartog op orgel en Juun Voorhoeve, viola da gamba. Dit instrumentaal ensemble speelt ook de ‘Golden Sonata’ van Henry Purcell.

Het beloven drie feestelijke zaterdagmiddagconcerten te worden waarvoor u van harte wordt uitgenodigd!

De concerten vinden plaats in de Remonstrantse kerk, Cornelis de Wittstraat 28 te Dordrecht. Helaas kunnen in verband met de Corona maatregelen per concert slechts 30 luisteraars aanwezig zijn. Om het aantal bezoekers goed te kunnen controleren zijn de kaarten uitsluitend online te bestellen. U krijgt dan meteen de Corona-regels voor deze concerten toegezonden.

De voorverkoopprijs is € 10. ‘Vrienden van DWA’, houders van een CJP en Vrijwilligerspas betalen € 9. Kinderen t/m 12 jaar gratis. Voorverkoopkaarten zijn uitsluitend te bestellen bij www.dewittacademy.com. Kaarten aan de ingang kosten € 12, maar zijn alleen verkrijgbaar als het aantal van 30 bezoekers nog niet is bereikt. De deur gaat 10 minuten voor aanvang van het concert open. U wordt verzocht bij binnenkomst een mondkapje te dragen, dat u kunt afzetten zodra u hebt plaatsgenomen.
Margriet den Hartog

Agenda