Lezing

Lezing
Datum 9 oktober
Tijd 19:30 - 23:00 uur
Locatie Dordrecht

Lezing door dr. C.A. ter Linden.

Ds ter Linden is bekend als (informeel) hofpredikant. Zijn boek Wat doe ik hier in Godsnaam? gaat ondertussen als warme broodjes over de toonbank. Wij beginnen om 19.30 uur in de kerk. Inloop vanaf 19.00 uur. Over zijn lezing zegt ds. Ter Linden zelf:
Bijbelse verhalen zijn van grote invloed geweest op onze cultuur, meer dan we vaak beseffen. Ze zijn niet het exclusieve bezit van de kerk, maar behoren tot het cultureel erfgoed van onze samenleving, waarvan de oorsprong ligt bij het bijbelse volk Israël. Het gaat steeds om unieke, niet-historische, bééldende verhalen met een verborgen wijsheid, erop gericht hoe wij mensen kunnen leren hoe met deze aarde en alle leven om te gaan.
Deze wijsheid wordt in deze verhalen gezien als afkomstig van een ‘God’, die daarin af en toe het woord neemt. Een gedachte die voor niet-gelovigen uiteraard ondenkbaar is. Maar hoe beleven ‘gelovigen’ dit in deze tijd? Moet ook dit ‘spreken van God’ misschien verstaan worden als een bééld, dat begrepen moet worden vanuit de cultuur van die dagen?
De gedachte aan een ‘God’, als een buiten de kosmos bestaande werkelijkheid, die deze wereld heeft bedacht en geschapen, en zich soms via wonderen doet kennen, heeft voor veel gelovigen haar betekenis verloren. Maar blijft ons dan nog zoiets als een ‘geloof’ over?

Locatie:

Remonstranten Dordrecht

Cornelis de Wittstraat 28 Dordrecht

Inloop: 19.00 uur Aanvang: 19.30 uur

 

Agenda