Digitale dienst op 1 april 2021

Digitale dienst op 1 april 2021
Datum 1 april - 18 april
Tijd 19:30 uur

Digitale dienst op Witte Donderdag

Voor Witte Donderdag 1 april 2021 is er een dienst voor u opgenomen in de Remonstrantse kerk in Dordrecht met het thema ‘VASTHOUDEN EN LOSLATEN’.

“Indringende gesprekken tussen Judas en Jezus; tussen Jezus en zijn leerlingen.
Jezus schetst zijn leerlingen de weg die Hij moet gaan.
Ze willen Hem vasthouden, maar moeten Hem loslaten.
Vasthouden en loslaten; soms bijna een onmogelijke opgave”.

Daarover zullen de gedichten en de muziek in deze dienst gaan;
ze vullen de lezingen uit het Johannes-evangelie aan; geloven tussen hemel en aarde.

Ds. E.L. de Bijll Nachenius gaat deze dienst voor. Margriet den Hartog, Yvonne èn Sylvia Peters zorgen voor prachtige muzikale bijdragen en René van Dijk is uw kerkenraadslid van dienst. De dienst is op beeld gezet door Chris Slager en is vanaf donderdagavond 1 april 19.30 uur online te bekijken via deze link:

https://youtu.be/IHad6Xc37WU

 

Els de Bijll Nachenius (1966) was na haar stage (1991) bij dr. H.J. Siebrand in Groningen Remonstrants predikant in Dordrecht, Sommelsdijk en Vlaardingen. Sinds haar afscheid van de gemeente Vlaardingen combineert zij gastpreekbeurten in Remonstrantse Gemeenten met haar werk als docent Klassieke Talen. Ze heeft vanaf de oprichting tot januari 2020 de zondagmiddagopenstellingen van de Arminiuskerk in Rotterdam gecoördineerd. 3 Daarnaast is zij secretaris van de Uytenbogaert Stichting, die de schilderijencollectie van de Remonstrantse Gemeente Rotterdam beheert. Van 2011 tot januari 2020 was zij gastvoorganger voor kerkdiensten in Penitentiaire Inrichting (PI) De Schie en het Detentie Centrum, beide justitiële inrichtingen in Rotterdam. Sinds januari 2020 is Els de Bijll Nachenius naast haar werk als docent Klassieke Talen geestelijk verzorger in PI De Schie. Els de Bijll Nachenius heeft een dochter, Albertine (23).

Agenda