Kerkdienst

Kerkdienst
Datum 1 mei
Tijd 10:00 uur
Locatie Dordrecht

Deze morgen gaat Andre Meiresonne voor.

Je kunt de hele Bijbel zien als een metafoor. Het verhaal van Adam en Eva, van Kaïn en Abel, de uittocht uit Egypte, de tocht door de woestijn:  je kunt ze zien als metaforen. En ook de geboorte van Jezus, zijn dood en opstanding: ook die zijn te beleven als metaforen.

 

Ik wil u dit keer uitnodigen met die ogen te kijken naar de Bijbel, met die oren te luisteren naar de overdenking. Om de Bijbel zelf, de Bijbel als geheel, te lezen, te horen als één groot verhaal, het beste verhaal ooit. De Bijbel als metafoor voor de rijkdom van ons leven, als een gelijkenis over het wonder van ons bestaan. 

 

We gaan verder waar we de vorige keer gebleven zijn. We hadden het toen over de heilsgeschiedenis, het verhaal van de dood en opstanding van Jezus Christus. En voor wie er in september niet bij was, is er steeds ‘een korte samenvatting van het voorafgaande’. Ik zie u graag zondag a.s.!

 

André Meiresonne, Dominee voor de Ongelovigen, gaat voor. André is opgeleid als bestuursjurist en geestelijk verzorger. Hij heeft gewerkt in de marketing en communicatie en als zelfstandig trainer en coach. Als lid van de redactie van remonstrants magazine AdRem verzorgt hij elk nummer een foto met bijbeltekst.

 

U kunt de dienst beluisteren via Remonstranten Dordrecht – Kerkdienstgemist.nl (alleen geluid)

 

 

Agenda