Opera

Opera
Datum 5 november 2016
Tijd 20:15 uur
Locatie Dordrecht

De DWA voert deze avond de opera King Arthur van Henry Purcell uit. Deze uitvoering zal semi-scenisch zijn waarbij op een verrassende wijze gebruik gemaakt wordt van alle voorhanden zijnde midddelen en ruimten. Zoals gebruikelijk nemen de koorzangers ook de solo’s voor hun rekening.

Hiermee gaat dirigent Yvonne Peters met de zangers en solisten van DWA (na de uitvoering van ´Dido and Aeneas´) opnieuw een uitdaging aan. ´King Arthur, or the British Worthy’ is een semi-opera, dat wil zeggen opera met gesproken tekst. Maaike Hoogerwerf is de verteller. De uitvoering vindt plaats in de sfeervolle Remonstrantse kerk (Nederlandse Jugendstil) die ook zeer geschikt is om deze opera semi-scenisch uit te voeren. Samen met barokorkest ‘Guts’ en Margriet den Hartog op klavecimbel en met regie-adviezen van Jan Stroeve, zorgt de DWA dat de King Arthur een spektakel wordt voor oor en oog.
King Arthur is een kleurrijke persoon die nog steeds tot de verbeelding spreekt en in deze opera gaat het om Emmeline die voor de Britse/christelijke Arthur kiest boven de Saksische/heidense Oswald. Dit wordt uitgevochten op het slagveld met als inzet Emmeline en de heerschappij over Brittanië.

Begeleiding door Barokorkest GUTS en Margriet den Hartog op clavecimbel.

De algehele leiding heeft Yvonne Peters.

De toegangsprijs is € 22,00 en in de voorverkoop € 20,00, inclusief een drankje na afloop.

Kinderen t/m 12 jaar gratis.

De deuren zijn geopend vanaf 19:45 uur.

Lees meer: http://www.dewittacademy.com/

 

Agenda