Uitvoering van Bach’s Johannes Passion

Uitvoering van Bach’s Johannes Passion
Datum 14 april 2017
Tijd 20:00 uur
Locatie Dordrecht

UNIEKE SAMENWERKING DE WITT ACADEMY EN DORDTS KAMERORKEST

De Witt Academy voert samen met Dordts Kamerorkest Bach’s Johannes Passion uit. Deze unieke samenwerking is ontstaan na een overleg tussen Yvonne Peters, dirigent van de De Witt Academy en Ad van der Sijde, voorzitter van het bestuur van het Dordts Kamerorkest. De concerten worden gegeven op 13 april (Witte Donderdag) en 14 april (Goede Vrijdag). Het eerste concert heeft plaats in de St. Lambertuskerk in Strijen, het tweede concert in de Remonstrantse Kerk in Dordrecht. DWA en DKO verheugen zich op deze samenwerking en hopen op veel publiek.
De Johannes Passion stelt hoge eisen aan solisten, koor en orkest. In tegenstelling tot de Matthäus Passion, die vooral beschouwend van aard is, is de Johannes Passion verhalend. Het verhaal van het lijden en sterven van Jezus wordt door de evangelist Johannes erg beeldend en op sommige momenten met veel vaart en passie verteld. Dit vergt een grote inleving en alertheid van zowel de evangelist als het koor. Tegenover de vaak heftige koorwerken staan de prachtige koralen en verstilde aria’s zoals de alt-aria ‘Es ist volbracht’, de bas-aria ‘Mein teurer Heiland’ en de sopraanaria ‘Zerfließ, mein Herze’. Behalve van de kwaliteiten van het DKO en DWA kunnen de luisteraars genieten van de jonge evangelist Adrian Fernandes, die ook de tenor-aria’s voor zijn rekening neemt, de sopraan Jenny Haisma, alt Marleen Goethals en de bassen Kees Heijink (Christus) en Frans Huijts (aria’s). Margriet den Hartog tekent voor de orgelcontinuo en de algehele leiding is in handen van Yvonne Peters.
Donderdag 13 april: St. Lambertuskerk, Strijen (Kerkstraat 48) vrijdag 14 april: Remonstrantse kerk, Dordrecht (Cornelis de Wittstraat 28) Aanvang: 20:00 uur, kerk open 19:30 uur. Toegangsprijs € 25,00, voorverkoopprijs € 22,50 (incl. koffie/thee in de pauze), kinderen t/m 12 jaar gratis.

Voorkoopadressen: Intree (VVV) Dordrecht, Peters en den Hartog Muziek (Azobé 134, Dordrecht), via de zangers van DWA en online www.dewittacademy.com en na de kerkdiensten in de remonstrantse kerk

 

 

Agenda