29 oktober 2018

Muzikale ‘Franse Herfst’ met De Witt Academy.

Op 10 november brengt DWA de prachtige Messe des Morts (Requiem) uit ca 1700 van de Zuid-Franse componist Jean Gilles ten gehore. Een werk dat tijdens het leven van de componist zeer befaamd was en talloze malen werd uitgevoerd tijdens begrafenisplechtigheden van hooggeplaatste personen, maar daarna voor lange tijd in de vergetelheid is geraakt. Het werk is na de Tweede Wereldoorlog herontdekt en werd o.a. onlangs uitgevoerd tijdens het Festival Oude Muziek in Utrecht.
Naast dit werk wordt door Raymond Honing op traverso een aantal variaties op ‘Les Folies d’Espagne’ van de componist Marin Marais gespeeld en brengen koor en solisten het ‘De Profundis’ (psalm 130) uit 1723 van André Campra ten gehore.
Tenorsolist is Daniël van Kessel. De overige solisten: Sylvia Peters, sopraan, Kees Heijink en Geert de Groot, bas zijn tevens koorzangers. Altsolist en dirigent is Yvonne Peters. Het koor wordt begeleid door een barokensemble met een uitgebreide continuo groep, bestaande uit Robin de Zeeuw, viola
da gamba, Jesse Solway, contrabas, Elly van Munster, theorbe en Margriet den Hartog, orgel.
Het concert vindt plaats op zaterdag 10 november 2018 in de Remonstrantse kerk te Dordrecht (Cornelis De Wittstraat 28).
Aanvang 20:15 uur. De deuren zijn geopend vanaf 19:45 uur.

Kaarten zijn aan de deur verkrijgbaar voor € 20,00, inclusief koffie of thee.
Voorverkoop bij de zangers van De Witt Academy en bij Intrée (VVV) Dordrecht voor € 18,00, en via www.dewittacademy.com. Kinderen t/m 12 jaar hebben gratis toegang.

Gerelateerd