17 juni 2019

Remonstranten kiezen nieuwe algemeen secretaris

Geschreven door maxnl

Benoeming mw. A.M.D (Annemarie) Gerretsen tot algemeen secretaris Remonstranten

De Algemene Vergadering van Bestuur van de Remonstranten, waarin vertegenwoordigers van remonstrantse gemeenten, landelijk bestuur en convent van predikanten bijeen komen, heeft zaterdag 15 juni ingestemd met de voordracht van mevrouw Annemarie Gerretsen tot algemeen secretaris van de Remonstranten en derhalve besloten haar in die functie te benoemen. Haar benoeming gaat in per 1 september 2019.

Annemarie Gerretsen (1969) is lid van de Remonstrantse Gemeente Rotterdam. Zij studeerde Facilitair Management aan de Hogere Hotelschool in Maastricht. Op dit moment is zij bezig met een master Management aan de Open Universiteit. In haar werkzame leven heeft zij functies bekleed bij KPN en de TU Delft als marketeer, recruiter, (senior) HR-adviseur en (project)manager. Op dit moment is zij werkzaam als projectmanager bij de TU Delft.

Het is voor het eerst dat de Remonstranten een niet-theoloog tot algemeen secretaris benoemen. De komende jaren vindt bij de Remonstranten een brede oriëntatie plaats op de toekomstige organisatie van het kerkgenootschap. Wij zijn ervan overtuigd dat Annemarie Gerretsen met haar bewezen managementkwaliteiten op een verbindende wijze leiding kan geven aan dit proces.

Annemarie Gerretsen volgt Joost Röselaers op die zich per 1 september 2018 heeft teruggetrokken als algemeen secretaris van de Remonstranten.

Gerelateerd