Nieuwsbrief 11 november dienst

Geachte Remonstrant, vriend of genodigde

Het is bijna zover. We hebben een overweldigend aantal reacties gekregen op onze oproep voor de gezamenlijke dienst in het kader van 400 jaar Remonstranten.
Als u allemaal komt dan zijn we misschien wel met 400 mensen. Voor ieder jaar één.
Zoals beloofd hierbij het definitieve programma van de gezamenlijke dienst op 11 november in Dordrecht.

Leest u de mail alstublieft goed door, want er staat best veel handige informatie in.

Programma:

9.30 Ontvangst vroege vogels met koffie en thee door Grote Kerk Gemeente
10.00 Aankomst remonstranten aan de Bomkade in Dordrecht (Opnames RTV Dordt)
10.20 Het historische verhaal – Korte presentatie door Ben Corino
10.30 Inloop Grote Kerk
11.00 Gezamenlijke dienst ‘Vrijheid & verdraagzaamheid’
Aanvang met symbolische handeling door voorzitters kerkenraden
Kindernevendienst met parallel thema en knutselen
12.15 Koffie / thee / broodje
14.00 Middagprogramma (in drie groepen)

– 5D Synode-tour voor jongeren van 15-21 jaar langs historische plekken
– Twee keer mini-concert met 17e eeuwse strijdliederen van het De Witt Consort
Locatie: Remonstrantse Kerk aan de Cornelis de Wittstraat 28
Tijd: 14.00 uur en 15.15
– Met korting naar het Dordts Museum of Museum Het Hof van Nederland

Deelname middagprogramma:
Voor het middagprogramma heeft u een evenementenbandje nodig. U (of een vertegenwoordiger van uw groep) kunt deze voor of na de dienst op halen bij het afhaalpunt in de kerk naast de ingang.
Met dit armbandje krijgt u korting op eventueel museumbezoek (EUR 2.50 bij het Museum Hof van Nederland. EUR 3.50 bij het Dordrechts Museum). Als u een museumkaart heeft, krijgt u gratis toegang.
De kleur van het bandje bepaalt ook de toegang tot het eerste of tweede concert in de Remonstrantse Kerk. Graag horen we van u voor vrijdag 9 november welk van de twee concerten u wilt bezoeken. Hiermee willen we voorkomen dat u mogelijk geen plek heeft.

Dienst:
De dienst is in de Grote Kerk. Let op: De kerk is niet verwarmd. Het kan dus best koud zijn.
Tijdens de dienst zijn er 2 collectes. Eén collecte gaat naar de stichting Exodus (https://www.exodus.nl/), de andere collecte is gezamenlijk voor de Grote Kerk Gemeente en de Remonstrantse Gemeente Dordrecht. Na afloop is er nog een vrijwillige uitgangscollecte voor de Grote Kerk Gemeente.

Lunch:
We bieden na de dienst een eenvoudige lunch met broodjes, thee en koffie aan. Er is hierbij geen rekening gehouden met dieetwensen. Als u die wel heeft, vragen we u om hier zelf iets voor te verzorgen.

5D Synode-tour:
op 10 november wordt er een smart-phone app gelanceerd waarmee u de oude Dordtse binnenstad van 1618 over de moderne tijd kunt projecteren. U loopt dan langs een aantal plekken die ten tijde van de Synode van belang waren. Deze tour wordt in ieder geval gedaan door een aantal jongeren tussen 15-21 jaar. De begeleiding is in handen van twee Dordtse jongeren (Yrsa en Dante) Verzamelen rond 13:00 uur bij de evenementen balie bij de ingang van de Grote Kerk. Als u buiten deze leeftijdsgroep valt, dan kunt u het natuurlijk altijd op eigen gelegenheid doen. Meer info op http://stichtingverborgenstad.nl/

Reizen en parkeren.
Dordrecht is niet groot en bijna alles is op loopafstand. Bij deze mail zit een kaartje met voorgestelde looproutes. Bussen rijden zeer beperkt door het middeleeuwse gedeelte van de stad, maar er is wel het een en ander mogelijk.
–Station – Bomkade/Grote Kerk
Wandelen ongeveer 15 minuten. Twee haltes met bus 8, 11, 12, 88 en 92 is ook mogelijk vanaf het station. Uitstappen bij halte Stadskantoor. Vanaf daar is het nog 5 minuten lopen.
–Parkeerplaats Weeskinderendijk (gratis)
Vlak bij A16 – afrit 21 (Dordrecht-Centrum) is de parkeerplaats Weeskinderendijk. Deze is gratis voor de eerste 24 uur, maar u MOET wel een kaartje uit de automaat halen, anders krijgt u een boete.
Vanaf de parkeerplaats is het ongeveer 10 minuten lopen naar de kerk.
In verband met de renovatie van de kademuur, is het niet makkelijk om mensen voor de kerk af te zetten. U moet dan de hele binnenstad door om weer terug bij de parkeerplaats te komen. Wilt u mensen afzetten, doe dit dan aan het einde van de prinsenstraat, vlak bij de bomkade. Hier kunt u de auto nog keren en naar de weeskinderendijk rijden.
–Bussen.
Bussen kunnen hun passagiers laten uitstappen bij de bushalte voor het Stadskantoor op de spuiboulevard. Vanaf daar is het 5 minuten lopen naar de bomkade/Grote Kerk.

Ik verheug me erop om u allemaal over een week te ontmoeten,

David de Roos