Kinderen en jeugd

In onze gemeente worden er verschillende activiteiten georganiseerd voor kinderen vanaf 3 jaar. Ongeveer een keer per maand is er kinderkring tijdens de kerkdienst op zondag. Voor de allerkleinsten is er de mogelijkheid voor oppas. Op dit moment komt een groep wisselend van tien tot achttien kinderen naar de oppas, kinderkring en jeugdgroep.

Kinderkring

Voor de kinderkring wordt regelmatig gebruik gemaakt van de methode “Kom in de kring”. Bij deze methode is er een vaste opzet waarbij er begonnen wordt met een liedje “Dag vlam”. Een prentenboek met thema’s als verdriet, vriendschap, nieuw leven, wordt voorgelezen. Als afsluiting wordt er een bijpassend knutselwerk gemaakt.

De kinderen beginnen direct in hun eigen ruimte en komen aan het einde van de dienst terug in de kerk. Op deze manier is er ruimte om te vertellen wat ze gedaan hebben en zijn ze het laatste deel van de dienst aanwezig.

Jeugdgroep

Voor de jeugdgroep gebruiken we de “Verhalenverteller”. In deze methode kunnen verschillende verhalen gebruikt worden rondom één thema. Dit zijn bijbelverhalen en verhalen uit andere tradities of culturen. De jeugd begint in de kerk en gaat na het aansteken van het licht naar haar eigen ruimte. Afhankelijk van de tijd die er is, sluiten ze ook aan bij het laatste deel van de dienst.

Activiteiten

Naast de terugkerende activiteiten hebben we een of twee keer per jaar ook een speciale dienst of activiteit. Een gezellige traditie is het paasontbijt welke we met ouders en kinderen hebben. Het kerkelijk jaar sluiten we in de zomer af met een Jong-en-Ouddienst waarbij de kinderen in de kerk zijn. De dienst is dan een mooie mix tussen jonge en oudere bezoekers waar ook de inhoud van de dienst op afgestemd is.