Inspiratie-bijeenkomsten

Inspiratie-bijeenkomsten
Datum 4 juni - 2 juli
Tijd 19:30 - 21:30 uur
Locatie Remonstrantse kerk Dordrecht
Entree
gratis


Vanaf dinsdagavond 4 juni vinden er wekelijks inspiratiebijeenkomsten plaats in de kerkenraadskamer van de Remonstrantse kerk. Deze worden onder andere door onze semi-koster David verzorgd. De eersten hebben grotendeels het karakter van een lezing, maar de laatste twee zijn echt interactieve doe en denksessies. Het overkoepelende thema is “duurzaam geluk voor iedereen”. Iets dat bijna naadloos past in een kerk die als motto heeft: “Eenheid in het nodige – vrijheid in het onzekere – in alles de liefde”.
De eerste inspiratiebijeenkomst toepasselijk op de vooravond van de Europese verkiezingen heeft als thema “de toekomst van democratie”. Daarvoor is naast onze huisfuturist en systeemdenker David ook de jonge en bevlogen cultuurhistoricus Hidde van de Weg uitgenodigd.
Het zal allemaal best wel linksig en groenig zijn, maar kom gerust langs om de analyse van deze heren lek te schieten. Daar worden hun ideeën misschien alleen maar beter van. En het is ook passend: beide activistische denkers geloven dat veel van onze problemen met “duurzaam geluk voor iedereen” opgelost kunnen worden door de kwaliteit van onze democratie te verhogen. Werkt dat? Het zal waarschijnlijk harder werken worden voor veel burgers. Minder comfortabel en minder efficiënt, maar wel veel effectiever. Op ruimteschip Aarde is helaas weinig plek meer voor passagiers. We zijn voortaan allemaal bemanning.
De deelthema’s van alle inspiratiebijeenkomsten zijn:
1) De toekomst van de democratie (4 juni)
2) Klimaatrechtvaardigheid (11 juni)
3) De circulaire economie (18 juni)
4) Tijdreizen voor beginners (workshop! – 25 juni)
5) Maximaliseren van je eigen positieve impact (workshop! – 2 juli)
Deze inspiratiebijeenkomsten vallen allemaal onder het overkoepelende thema “duurzaam geluk voor iedereen” en zijn prima afzonderlijk te volgen. Ze beginnen om 19:30 (inloop vanaf 19:15) en duren ongeveer 2 uur.

Agenda